Ένα καινοτόμο εργαλείο στα χέρια των μελισσοκόμων – VIUSID apis

Το μέλι είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας για τον άνθρωπο και αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού και των ελληνικών αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως.

Με στοιχεία από την αρχαία Φαιστό να αποδεικνύουν την ύπαρξη μελισσοκομίας από το 3400 πχ , τους μελισσοκομικούς νόμους του Σόλωνα περί το 600 πχ και την συστηματική μελισσοκομική δραστηριότητα στη Ελλάδα να είναι αδιάκοπη τα τελευταία 600 χρόνια , οι Έλληνες έχουν ένα αποδεδειγμένο ισχυρό δεσμό με τις μέλισσες.

Για να παραχθεί όμως το μέλι και να διοχετευτεί στην αγορά απαιτεί σκληρή δουλειά και αγώνα από τους Έλληνες μελισσοκόμους.

Οι αντίξοες συνθήκες και η έλλειψη στήριξης έχουν συρρικνώσει την παραγωγικότητα των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων και οδηγούν τους μελισσοκόμους σε αναζήτηση νέων καινοτόμων πρακτικών για να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Διατροφή

Όπως στον άνθρωπο έτσι και στη μέλισσα η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγικότητα της.
Ένας “καλοταϊσμένος” οργανισμός μπορεί να αποδώσει περισσότερο και να αντέξει σε αντίξοες συνθήκες ή ασθένειες.

Παρά την αποθήκευση της τροφής εντός της κυψέλης και τη συνεχή συλλογή νέκταρ από τις μέλισσες τα αποθέματα εντός της κυψέλης μπορούν να εκλείψουν και σε συνδυασμό με την εκτροφή γόνου το μελίσσι να λιμοκτονήσει.

Κάτι τέτοιο θα είχε άμεση αρνητική επίδραση στον πληθυσμό και αλλά και στην υγεία τους σμήνους.

Παροχή τροφής

Σε περιπτώσεις έλλειψης τροφής λόγω κακοκαιρίας, τοποθέτησης καινούργιου σμήνους εντός της κυψέλης, ασθενειών ή άλλων καταπονήσεων , οι μέλισσες έχουν υψηλές ανάγκες παροχής τροφής αλλά και θρεπτικών στοιχείων.

Η τροφοδότηση των μελισσών γίνεται συνήθως με σιρόπι (κρυσταλλική ζάχαρη / νερό ) σε αναλογίες 1:1 , 2:1 ή 1:2 ανάλογα την εποχή και την περίσταση.

Μέσω της παροχής της τροφής, ο μελισσοκόμος έχει τη δυνατότητα να παρέχει και άλλα σκευάσματα στις μέλισσες , όπως φαρμακευτικά ή διατροφικά.

Καινοτομία

VIUSID apis

Το VIUSID apis είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για τις μέλισσες που παρουσιάζει ανοσοδιεγερτικές και αντιικές ιδιότητες.

Έχει εύκολη εφαρμογή μέσω της τροφής
( σιρόπι ) και άμεσα αποτελέσματα.
Αποτελείται από βιταμίνες, αντιοξειδωτικά  ιχνοστοιχεία και γλυκυρριζινικό οξύ.

Είναι φυσικό προϊόν χωρίς παρενέργειες και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους με έντονο στρες για τις μέλισσες.

Σε πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο ζωικής παραγωγής,  Τμήμα μελισσοκομίας στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής αποδείχθηκε ότι η εφαρμογή του VIUSID apis :

• Έχει άμεση θετική επίδραση στην αύξηση του πληθυσμού στο μελίσσι.
• Διατηρεί τα επίπεδα νοζεμίασης σε χαμηλά επίπεδα.
• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών.
• Βοηθά στην ενδυνάμωση του σμήνους.
Το VIUSID apis μπορεί να εφαρμοστεί με τους δύο ακόλουθους τρόπους:

Σε δόση 3ml / 1 λίτρο σιροπιού
μια φορά το μήνα
για όλο τον χρόνο
( 12 εφαρμογές στο σύνολο )
ή

Σε δόση 3ml / 1 λίτρο σιροπιού
4 φορές ανά 6 ημέρες
τρεις φορές το χρόνο
( 12 εφαρμογές στο σύνολο )

Το τεχνικό τμήμα της AVP Innovations βρίσκεται δίπλα σε κάθε Έλληνα μελισσοκόμο που θέλει να βελτιώσει την υγεία των μελισσών του και να αυξήσει την παραγωγή μελιού του.

Η AVP Innovations κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τελευταία οι Έλληνες μελισσοκόμοι και σε συνεργασία με την Ισπανική παραγωγό εταιρία του VIUSID Apis έχει ανακοινώσει τις νέες μειωμένες τιμές, ώστε να μπορούν όλοι οι μελισσοκόμοι να έχουν πρόσβαση στη χρήση αυτού του καινοτόμου σκευάσματος.

Για περισσότερες πληροφορίες με το VIUSID apis :

Facebook : AVP Innovations – Bourlivas Group
Instagram @viusidapis

? +30 23920 61534
? +30 694 452 7442
? Φιλίππου 1,
Τρίλοφος Θεσσαλονικης
57500, Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *