Η λύση στην ακαρπία της ελιάς

VIUSID AGRO BANNER

Η λύση στην ακαρπία βρέθηκε στην Χαλκιδική.

Ένα βασικό πρόβλημα που απασχόλησε μεγάλο μέρος των παραγωγών που ασχολούνται με τις δενδρώδεις καλλιέργειες την φετινή χρονιά ήταν η ακαρπία.

Από τις ελιές , τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα και τα καρύδια , σχεδόν σε όλη την Ελλάδα οι αποδόσεις ήταν μειωμένες λόγω της χαμηλής καρπόδεσης.

Τα χαμηλά επίπεδα καρπόδεσης οφείλονται κυρίως στους όψιμους παγετους που επικράτησαν κατά την ανθοφορία σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους τους παραγωγούς.

Ο Αντώνης Μοσχόπουλος, παραγωγός ελιάς Χαλκιδικής, φέτος είχε εξαιρετικές αποδόσεις με ελάχιστη μείωση της παραγωγής του , σε σχέση με το μέγιστο που αποδίδει το χωράφι του.

Κι αυτό οφείλεται στην εφαρμογή του VIUSID agro , σε συνδυασμό βέβαια με ορθολογική λίπανση και άρδευση.

Ο παραγωγός ξεκίνησε τις εφαρμογές του VIUSID agrο στα τέλη του χειμώνα λίγο πριν τις παγωνιές,  και συνέχισε κανονικά το πρωτόκολλο των εφαρμογών μέχρι μερικές ημέρες πριν τη συγκομιδή.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της αντοχής των δέντρων σε αβιοτικές καταπονήσεις όπως είναι ο παγετός,  την αύξηση της καρπόδεσης , την καλύτερη διαχείριση των θρεπτικών στοιχείων από τα δέντρα και φυσικά την υψηλή ποιότητα καρπών.

Σχεδόν το σύνολο της παραγωγής του βρισκόταν στην ανώτατη κατηγορία ποιότητας και αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερα κέρδη για τον παραγωγό.

Με λίγα λόγια, η επιτυχία ήταν τεράστια.

Ειδικότερα σε χρονιές που η συνολική παραγωγή της χώρας σημειώνει μείωση , η εφαρμογή του VIUSID agro αποδίδει διπλά στον παραγωγό.

• Από την μία η αύξηση της παραγωγής.

• Και από την άλλη οι υψηλές τιμές που διαμορφώνονται λόγω της έλλειψης του προϊόντος απο την αγορά τοποθετούν τον παραγωγό σε πλεονεκτική θέση.

Υψηλότερες δόσεις  – Αντιμετώπιση

Ελαιόδεντρα ή άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες.

Η εταιρεία AVP Innovations συστήνει την εφαρμογή του VIUSID agro κατά την έναρξη της άνθισης και στην συνέχεια ανά 21 ημέρες , μέχρι μερικές ημέρες πριν την συγκομιδή σε δόση 1-3ml / 5L νερού.

Σε έκτακτες περιπτώσεις όμως , όπως ήταν η φετινή, η εφαρμογή γίνεται με 1ml / 1 L νερού μία ή δύο ημέρες πριν την έλευση του παγετου σε περιπτώσεις που το δέντρο έχει ξυπνήσει από το λήθαργο κατά τα τέλη του χειμώνα η αρχές της άνοιξης.

Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο έχει ως σκοπό να θωρακίσει το δέντρο ενάντια στον παγετό και να του επιτρέψει να συνεχίσει το βιολογικό του κύκλο κανονικά μετά την άνοδο της θερμοκρασίας.

Αυτο οφείλεται στην σύσταση του VIUSID agrο η οποία δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες στους φυτικούς ιστούς και αποτρέπει το “πάγωμα” , και αργότερα την ολοκληρωτική νέκρωση τους.

Μετά το πέρας του παγετού οι δοσολογίες επιστρέφουν στο κανονικό.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΓΕΤΟΥ

Επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας και κατόπιν σύντομης επικοινωνίας θα σας προταθεί η κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης.

? +30 23920 61534
? +30 694 452 7442
? avpinnovations.gr

? Φιλίππου 1,
Τρίλοφος Θεσσαλονικης
57500, Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *