Η χρήση των βιοδιεγερτών στην παραγωγή τροφίμων έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας και το #FarmToFork
- Αύξηση κέρδους: Αναπτύσεται η βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων με μεγαλύτερες αποδόσεις και μικρότερο κόστος παραγωγής.
- Μείωση εξόδων: Η διαδικασία της θρέψης στα φυτά γίνεται πιο αποδοτική και η ευρωστία των φυτών μεγιστοποιείται.
- Λιγότερες απώλειες: Γίνεται καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από τα φυτά και η υποβάθμιση των εδαφών μειώνεται.
- Περισσότερη ευελιξία και λιγότερη εξάρτηση: Τα εργαλεία στα χέρια των παραγωγών αυξάνονται και η ανάγκη για εισροές συρρικνώνεται.
- Μείωση κινδύνων: Η ανάγκη των επικίνδυνων και χημικών φυτοφαρμάκων μειώνεται από την επίδραση των βιοδιεγερτών στην αύξηση της αντοχής των φυτών.