Η καρπόδεση της ελιάς (Μέρος 2ο)

Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου μιλήσαμε για το στάδιο της καρπόδεσης  της ελιάς,  τους παράγοντες τους οποίους εξαρτάται και για τη σημασία της στο τελικό ύψος της παραγωγής.

Χρήση βιοδιεγερτών στην καρπόδεση της ελιάς

Καταρχάς να πούμε τι είναι οι βιοδιεγέρτες.


Οι βιοδιεγέρτες είναι μια κατηγορία προϊόντων, που λόγω του περιεχομένου τους σε ουσίες και μικροοργανισμούς και άλλα στοιχεία έχουν την ικανότητα να επιδρούν στη αύξηση και την ανάπτυξη των φυτικών οργανισμών.

Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν εκχυλίσματα φυκών, χουμικά και φουλβικά οξέα, πρωτεΐνες και αμινοξέα, χιτοζάνη, ανόργανες ενώσεις, μύκητες και βακτήρια.

Χρησιμοποιούνται με σκοπό την αύξηση της ποιότητας αλλά και της ποσότητας παραγωγής της καλλιέργειας.

Οι βιοδιεγερτικές ουσίες επιδρούν και διευκολύνουν διαδικασίες όπως η πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων και η ανοχή στο βιοτικό και αβιοτικό στρες (π.χ. ανομβρία, μυκητολογικές ασθένειες )

Επίσης ,έχουν την ικανότητα, μέσω της δραστηριότητας των μικροοργανισμών, να βελτιώνουν φυσικοχημικές ιδιότητες του εδάφους αλλά και να ευνοούν την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. ( Δρίνης Σάββας 2020 )

Σημείωση

Σ αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για να απολαύσουμε τα θετικά οφέλη των βιοδιεγερτών θα πρέπει οι ανάγκες του φυτού σε απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, φως και άρδευση να πληρούνται στο έπακρο διότι δεν αντικαθιστώνται με κανένα σκεύασμα.

Οι βιοδιεγέρτες στην καρπόδεση.

Τι προσφέρουν :

• Διευρύνουν το χρόνο που μπορεί να γίνει η επικονίαση των ανθέων

•  Βελτιώνουν τη σύσταση του νέκταρ στα άνθη

• Αναπτύσσουν την ανοχή των ανθέων σε αβιοτικές καταπονήσεις

• Ενισχύουν τη θρεπτική κατάσταση του φυτού με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πιο δραστήριο φυτό

Πώς γίνεται η εφαρμογή του VIUSID agro

Ψεκάζουμε το σκεύασμα διαφυλλικά με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε όλα τα μέρη του φυτού να διαβραχούν.

Το VIUSID agro διαλύεται στο νερό σε δοσολογία 1 ml ανά 5 λίτρα νερού.

Η εφαρμογή του συστήνεται ανά 15 ημέρες και ξεκινάει στον σχηματισμό των πρώτων ανθέων τελειώνοντας 15 ημέρες μετά τον σχηματισμό του καρπού.

Χρησιμοποίησε το VIUSID agro για να δείτε τα εκπληκτικά του αποτελέσματα.